buAt bODo suDaaaa....

buAt bODo suDaaaa....
i'M tiReD oF tELLing, SCreAminG aND sHOuTinG aBOut iT..AnD thiS, wiLL bE a SiMpLe Way tO eXPReSS aLL bOUt iT!!~

=)

Daisypath Happy Birthday tickers

aDer seSapeR yaNg nAk ikUt?

Friday, May 4, 2012

04.05.2012 → jANGaN duDoK atAS wALLet!!!~

Salam....huhuhuhu ternampak post ni kat notainfo blog...since beyonce mmg ada masalah belakang, and secara kebetulannya pulak mmg dier letak dompet kat blakang...so kalau duduk tu pepaham laa kan....


lately dier masuk sepital sebab sakit tulang blakang....abis buat fisioterapi, bile blakang dier dah selesa, dier akan jadi tak selesa kalau duduk atas dompet kat blakang...so, aku rasa benda ni mmg berkaitan...hehehehheh


so, let go thru this...and hope it will help all of us to reduce back pain...


p/s: len kali jgn dok sebok nganjing pompuan sebok guna beg tangan miahahahahha


cheers!~


Bahaya duduk atas dompet
Jangan duduk atas dompet anda. Memang sudah menjadi kebiasaan kita, terutamanya lelaki yang letak dompet dekat poket belakang dan duduk di atas dompet. Salah ke letak dompet dekat poket belakang dan duduk di atas dompet?

Lelaki yang suka meletakkan dompet di poket bahagian belakang (punggung) akan menyebabkan masalah pada tulang belakang, antaranya kaki menjadi pendek sebelah. Jadi, untuk memastikan tulang belakang anda terus sihat, maka gunakanlah poket di bahagian depan.Sepertimana anda tidak akan duduk di atas batu untuk tempoh masa yang panjang, anda juga tidak harus duduk di atas dompet anda. Sesiapa yang memandu lebih daripada setengah jam duduk di atas dompet, mereka berpotensi untuk mendapat sakit belakang.

Pada peringkat awal sakit itu tidak datang dan mungkin akan rasa bertahun kemudian. Sakitnya bermula di pinggang sehingga boleh dibawa ke kaki. Duduk di atas dompet untuk satu jangka masa yang lama, biasanya berlaku pada mereka yang bekerja di pejabat. Jadi, cuba bangun dan berjalan-jalan selama satu minit bagi merenggangkan tulang belakang. 

Read more: http://www.notainfo.com/2012/04/bahaya-duduk-atas-dompet.html#ixzz1trW6fdOD

No comments:

Post a Comment

cLicK² → ChURp²