buAt bODo suDaaaa....

buAt bODo suDaaaa....
i'M tiReD oF tELLing, SCreAminG aND sHOuTinG aBOut iT..AnD thiS, wiLL bE a SiMpLe Way tO eXPReSS aLL bOUt iT!!~

=)

Daisypath Happy Birthday tickers

aDer seSapeR yaNg nAk ikUt?

Wednesday, January 26, 2011

26.1.11 → Soalan yang tidak perlu di tanya : watper?

1. Kekasih saya adalah : seorang pompuan...hehehehhe lelaki tak besh!~


2. Saya sedang mendengar : bebelan daripada seorg lelaki yg mmpertikaikan soalan no 1....


3. Mungkin saya patut: wat sesuatu yang boleh tutup mulot mamat sekor kat blakang aku ni!~


4. Saya baru sudah : siapkan report untuk anta kat daddy


5. Beza rakan, sahabat, kawan : rakan; besh....sahabat; tabby blacky...kawan; none


6. Saya tidak faham : kenapa kamarul mesti makan limau kat blakang aku!!~ uuurrgggghhhh!~


7. Saya perlu mencari: ketenangan di cubicle lain h


8. Ayat terakhir yang dikatakan kepada saya : "ko kan process, ko lebey expert maaa" oleh kamarul


9. Makna kehidupan : hidup perlu ada keikhlasan pada diri sendiri...then, baru laa life akan jadi lebih seronok dan mudah....


10. Cinta itu adalah: errmmm...no comment


11. Saya paling suka : mmbazir, mencarut ngan ketawa terbahak²


12. Saya akan cuba : menjadi seorg anak yang baik??? bole?


13. Mengapa rakyat Malaysia suka menggunakan LAH di akhir ayat mereka : ntah...g tanya PAK LAH....


14. Telefon bimbit saya : sangat dah kronik..tiba masa nak tukar baru


15. Katil saya : dah lama tak guna...sbb suka tido depan tv kat ruang tamu...


16. Soalan yang bagi saya tidak perlu ditanya : watper?


17. Teknologi adalah : sumthings yg mmbuatkan aku mendapatkan pendapatan aku hari ni...


18. Bagaimana saya boleh memasak masakan yang saya paling pandai masak : dengan ikut suka aku~


19. Semalam : sangat bz!


20. Hari ini : agak tak bz YET!~


21. Malam ini saya akan : sambung keje lagi kat umah....


22. Esok pula saya akan : sambung keje lagi kat kilang...


23. Saya betul2 inginkan : rambut yg cantik!~


24. Badminton atau futsal : futsal....


25. Karaoke : IS A MUST!~


26. Kereta : cabuk warna hitam....


27. Bilik yang terang atau gelap : samar²....menghala ke kegelapan..


28. Makanan jepun adalah : shusi king....yummy~~


29. Ayat terakhir yang nak anda katakan pada seseorang : kamarul sebok laaa!!~


30. Siapa yang anda tag : aliya, jannah, ain [walaupun aku dapat entry ni dari ain], fatihah, bert, ben, hatigadis, azlina, gadiscomot, gadiskoma 

26.1.11 → peSaNAn buAt nURuL aIN!!~

dah lama aku tak bukak bloggy ni....maklumlaa...bz kan...lagi laa smlm yg mana aku cam tak sempat jerk buat blogwalking [BW]...

so, nak dijadikan cerita....pagi ni...di saat aku tgh meeting [hari² aku akan ader meeting kol 8.30am sampai kol 10am], perut rasa semacam....so, aku kuar laa awal bila portion utk aku dah abis....

biasa laaa...bila nak memerut, bukan kita leh buat aper pun dalam toilet tu kan, biasanyer aku akan bawak komik, magazine...kalau kat umah aku di BP, akan tersusun komik² di tepi sebelah kanan dekat ngan tmpt kita duduk memerut hehehehh senang nak capai....kalau datang giler aku, aku akan bawak loppo [laptop] aku ni....*tahun ni dah dua kali aku buat report dalam toilet adduuussshhhhhh!!!~

sebelom aku nak sambung buat report yg aku buat kat dalam meeting tadi, aku smpt gak laaa nak jenguk blog...as always aku akan masuk a few fav blogger aku nye blog...bukan nyer aper...aku suka blogger yg tulisan nyer stret to de point hehehhe

1st aku akan bukan blog cik ain....tak tahu nape aku suka mengikuti kehidupan harian dier...kebengongan dier, kemalasan dier, kebebelan dier, ketak-betol-an dier mmbuatkan aku suka...huhuhuhuhuh serba sedikit aku tahu pasal dier ni...tak tau byk...yang aku tahu, dier ni mmg suka menulis...inspiration dari cikgu dier...tak ingat nama heheheh...aperpun, aku suka style dier....sebab, kalau baca entry dier tu cam senang nak digambarkan....and cam best jerk...walaupun citer yang dier nak sampaikan tu tak der laa se-best mana hahahahahahhah okay okay okay!!!~

=====================================================================

anyway, pagi ni biler aku check recent updates dari blog dier, aku tgk the title "the closure".....post yesterday...aku ingatkan closure utk relation ker, habbit ker, aper ker....rupanya, dier nak close blog dier....perrggghhhh tak bleh blah aku baca entry dier...menusuk seh!~ acceehhh!~

aku jadi tak puas hati....aku g laaa tgk blog² dier yang lain...aku perasan sumthing....ader pertambahan dalam list blog dier...ermmm..............aku try masuk tapi takleh...adeeehhhhh!!!~

kepada cik ain....*walaupun aku tak tahu ko baca atau tak...tapi aku harap ko baca kay...
segalanya leh di bawak berbincang...naper nak buat keputusan camni? apa yg berlaku...? jangan laa camni...buat keputusan terburu²...segala yang berlaku ader sebab nyer...jangan laa kita sebagai makhluk yang lemah ni mudah berputus asa....tuhan menguji kita...kita kena kuat..kita kena tabah....dalam menghadapi smua dugaan yg diberikan dengan sabar, redha dan takwa...kita kena bersatu padu...supaya segala masalah akan dapat diselesaikan dengan tenang dan success...ingatlah, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh...satu...MALAYSIA....satu...MALAYSIA...

eh...naper cam poyo lak aku ni?? dier just nak closure blog dier jerk...bukan nak bunuh diri ker...benti keje ker...bom negara ker...awat ranap sangat ni hu!!~

heheheh okay okay okay....aper pun, cik ain, take ur time okay...aku yakin sangat segalanya akan okay...aku rasa aku tahu apa yg berlaku...tapi takpe lahh...aku tggu ko jerk yg bgtau aku heheheeh

aper² pun, aku hormati keputusan ko walaupun ianya akan mnyebabkan aku tertnggu² *sebab aku slalu tunggu dowh entry dari ko....kalau dah bersedia nnt bgtau aku okay....heheheheh ko ni kecik lagi...asam garam kehidupan yg ko makan tak sampai separuh paket pun huahha.........setiap pengajaran akan ada prize nye..harap ko tabah mengadapi dunia ini...and bersemangat utk menjalani kehidupan yg mendatang...ingatlah...ujian tu datang untuk menguatkan lagi ketahanan sistem badan kita dari segi fzikal..dan juga emosi.....isk...melalut lagi aku... =.='  okay stop stop stop....

reply msg aku okay!~

kepada yg lain...terus kan buat keje² anda di pejabat, di sekolah ataupun di mana²....sambil berblogging huhahahahhahahha

cheers!!!~

Saturday, January 22, 2011

22.1.11 → aS a neW BLoGGeR, peLik kAh aKU....?

hmMm...camana aku nak cakap ek....ader seorg hamba ALLAH ni anta email kepada ku.....statement nyer niat dier baik....nak bagi tips kat aku...apa yg patut and apa yg tak patut pada blogger baru....

"naper blog serba serbi hitam?"


"naper cam suram jek blog ni?"


"camaner laaa nak tarik ramai follower...."


"naper kena type tarikh setiap entry?"


"naper nak kena guna hurup besar kecik?"


"seorg blogger tak patut nak 'halau' follower dengan berkata 'ni blog aku, ikut suka aku la nak tulis aper' ..."

perrggghhhh......boleh ke gitu...dah kata nyer ni blog aku...ikut suka aku kan?? oopppsss dah salah dah aku...!~ huh!~


dier siap advice aku utk pegi kat page dier dalam ruangan tips utk new blogger - ciri² blog yg kurang menarik...hmM...mmg apa yg di nyatakan semua nya seperti yg tertera di atas....adeeehhhh!!~

minah ni bikin wa panas jerk!~
lu mmg suka langsi laa minah....tak pernah dengar ker quote "LU LANGSI, LU MATI"?


telah beberapa kali ku nyatakan di sini...aku create acc blog ni adalah untuk aku meluahkan apa yg aku rasa.....aku bukan buat blog ni untuk cari follower beribu² org ker aper ker...nak publisiti ke aper ker....aku tak teringin pun nak jadi femes dari blog aku ni...apa laaa...aku tak kecoh pun kalau aku nyer follower cuma 5 org je kot...aku berterima kasih je kalau ader yg nak jadi follower aku...means, mereka jenis yg sekepala, and boleh terima ngan apa yg aku tulis and luahkan...org yg bebetol nak tahu apa isi hati aku...or maybe org yg sama jiwa and rasa ngan aku...yg dier ni kecah sangat aper hal......

perghhhhh.....kalau org lain nak tulis blog untuk dapatkan perhatian ke aper lantak diorg laa.....hello...takleh ke kalau aku nak ader cara sendiri?? pelik kah aku?? atau org yg komplen tu yg pelik...?

tak pasal org ni jadikan aku pelik......

isk...confius aku....



aku hidup ngan cara aku....so, biar laa blog aku ni hidup dengan cara aku!~

cheers!!!~

22.1.11 → CeRitA LAwaK hABis!~

ehheheh buuurrrppp...alhamdulillah....kenyang aku makan nasi berlauk sardin hasil masakan aku sendiri ehehheheh sambil² tu aku pun layan laaa FB heheheeh ader citer lawak yg agak menarik laaaa dari kawan aku utk tatapan bloggy...hehehehehe


kawan aku type kat note dier.....




Pagi tadi di opis, dalam pukul 9, sedang gua kaver line klik fesbuk sikit sikit, Apan mundar mandir belakang gua dengan muka kusut masai. 

Dari tadi gua tengok Apan hilang punca di sekitar sektor operasi. Muka macam ada masalah. 


“Lu kenapa ni Apan?” - Gua tanya demi meminta kepastian. Gua dengan Apan ni kira ngam juga la. Budak Kedah, umur muda sikit dari gua dan tak berapa hensem. Kalau tatap muka dia lama lama boleh naik menyampah juga.Dia baru setahun kerja dengan kompeni gua. Sebelum masuk sini, Apan banyak hendel bisnes sendiri dan selalu rugi.

“Mak gua hilang la..” - Apan berbisik perlahan. Gua punyala terperanjat! 


“Mak lu hilang?, bila hilang? ” - dada gua tiba tiba mengepam keluar masuk laju laju. Berdebar tak payah cakap la, kencang macam kuda. 


“Petang semalam..dah cari merata tak jumpa” 


Apan berlalu meninggalkan gua menuju ke bahagian budak budak human resource. Gua tak tahu apa benda yang dia sedang fikir dalam kepala. Gua nak tanya lebih lebih risau kena pukul pula.Apa yang gua tahu sikit sikit, mak dia memang duduk rumah tak kerja, ayah dia kerja penolong kanan lagi dua tiga tahun nak pencen.

Kira kira lima belas minit kemudian, dari jauh gua nampak Apan berjalan semula masuk ke sektor operasi. Kali ni muka dia tak kusut macam tadi dah, sebaliknya ceria macam muka Lan kumpulan the typewriter. 

“Mak gua dah jumpa..” - kelegaan jelas terpampang di bibir Apan.

Gua cepat cepat bersyukur: “Alhamdulillah...Jumpa kat mana?” 

Dan dengan penuh keceriaan, jujur, ikhlas, tawadduk serta wajah disinari warna warni rama 
rama yang tiada belas kasihan pada gua, Apan membalas padu:

“Dalam sinki penteri” 

Gua terus tendang komputer sampai bersepah atas lantai.

MUG la Apan..MUG..!!, pronunciation macam jahanam! Sia sia gua berdebar. Pagi pagi sudah bikin hati membara.




hahahahahahahhahahhaha MUG okay...huhuahhahahah aku terus call dier and gelakkan dier hahahahaha
merah padam dier kata muka die tahan marah huahahhahaha


glemer MUG hari ni...pencetus hangin di tghari huahahahaha


tension sungguh!~


Cheers!!!~

22.1.11 → PagI sABtu hARu bIRu

adeh.....pagi ni aku bangun lambat...mmg laa alarm bunyi berkali²...tapi ntah naper ubat yg doktor bagi tu cam mmbuatkan aku ngantuk jerk...hehehheheheh


'It must have been love...... but it's over nowwwww.........' teeeettttttt.....kol 6.15am.....OFF ALARM


'It must have been love...... but it's over nowwwww.........It must have been good, but I lost it somehowww.......ooooooo itt must have been love....' teeeettttttt.....kol 6.45am.....


okay²....aku bangun.....adduuuusssssshhh!~


aku OFF ALARM lagi...duduk lama sket...blacky datang atas pangku aku...eee budak ni..."mama dah nak nak bangun laaa".....aku tgk blacy cam get ready nak tido...adduuusss.....lemah semangat aku jap lagi ni....mmg sangkaan ku betol...tak lama lepas tu, kitorg sesame tido balik....gedebusshhhh!!!~ selamat.......huhuhuhuuhuhuhhuh~~~


aku sempat lagi mmpi merepek meraban masa aku tido tu...siap tech² aku pun ader...ntah kitorg nak g mana ntah...isk...penat aku dalam mmpi tu berjalan²....


tet tet tet tet...aku tersedar....ader bunyi msg...si putera katak msg...


"B, asal senyap je ni...kat mana dah ni?" dia mesti ingat aku dah g keje dah ni...haisshhh...


"B baru bangun tido.." 


"sama la kita hahahahhahhha"


huh!~ giler orang ini....hmmM okay...aku sangat terkejut bila aku tgk jam dah kol 9.40am!!~ ambik ko!!!~ nak sangat tido...blacky masih lagi sedap tido kat sebelah aku..tabby plak ntah mana...hisshhh....


blacy tido dengan sangat nyenyak sampai aku bangun pun dier tak mau bangun lagi.....hish...gaya cam kesejukan sangat je kan kucing aku nih...hellooo....kita bukan dok cameron laa blacky..POYO!!~


aku bangun slow² tak nak bg dier bangun..kang kalau dia bangun merengek² lagi kusut kpala aku...aku terus bukak pintu slider umah aku....perghhh!~ segar tol angin pagi!!~ aku rasa kan, sejak 3 mggu yang lepas, ni laa tido aku yg paling lama yg aku ingat...hmMm...tiba² muncul tabby ntah dari mana gesel² kat kaki aku....


"mama dah lambat sanyang...nak kena g keje ni......" aku usap dier kejap then aku trus kemas² barang laptop nak bawak g keje....aku tgk tabby dah gerak kuar ke beranda da...


aku tetiba rajin nak masak...terus g dapur, masak nasi...kupas bawang, potong cili...amik tin sardin...then masak hehehehehheh~~ pandai kah aku??? biasa² jek...aku cuma pandai masak sardin jerk hahahhahahhahah!!!~ selebet tak anak dara bangun² tido trus masak without g toilet 1st? hahahahha lantak laa!~ 
hurmm....aku lebey selesa dengan sardin ayam brand...hehehehe walaupun ayah aku suka bawak balik sardin dari ADABI!~


dah siap, aku pun trus capai towel mandi....


pppsssttt....aku bukan jenis pompuan suka mandi lelama kalau tak der benda penting yg nak di buat...tak sampai 5minit aku dah kuar toilet dah...hhahahaha siap² nk g keje....aku bungkuskan makanan yg aku masak tadi...ehheheh bawak bekal sehhh!!!~ huk huk huk g bagi tabby blacky makan...then aku trus lincah kuar umah menapak ke keta aku....panaskan enjin jap....then pakai sleeveless merah aku...trus memecut g keje...huhuhuh 


now, aku berada kat ofis dah...huhuhuhu takder org rupanya yg datang keje hari ni.....huh orang gile jer yg datang keje hari cuti camni heheheheheh aku; as always, g pantry buat air panas...then terus lincah jerk jari main tenet....yg 1st aku bukak kompem laaaa blog ni hehehehhehehe


kay laaa nak cari mood buat keje ni....nnt aku type lagi okay bloggy....hhuhuhuuhu


cam gedik lak aku rasa pepagi ni...


Cheers!!!~

Thursday, January 20, 2011

20.1.11 → Cost Per Actions (CPA) : Cara Terbaru Tingkatkan Earnings Nuffnang


Berita baik buat semua bloggers!. Kalau sebelum ini Nuffnang hanya menawarkan Cost per Click (CPC) ads and Metered Cost per Impression (mCPM), kali ini Nuffnang tampil dengan Cost per Actions (CPA) pula. Cost per Actions (CPA) ialah cara terbaru untuk Nuffnangers meningkatkan earnings dari Nuffnang. Caranya mudah sahaja. 

Jika produk yang di iklankan di beli oleh pengunjung blog atau pengunjung blog mengisi borang dalam iklan yang di paparkan hasil daripada klik di iklan tersebut maka Nuffnanger akan mendapat ganjarannya.   


Melalui cara ini, Nuffnangers berpeluang menjana pendapatan dari serendah RM1 ke RM20 bergantung kepada syarikat pengiklan. Namun begitu nilainya boleh mencecah RM50 jika hasil dari klik dari iklan itu membawa nilai tertentu kepada syarikat pengiklan itu. 
Memang tak sia-sia mendaftar dengan Nuffnang. Banyak faedahnya. 

okay...ayat kat atas ni sebiji sejabak aku copy dari salah satu blog yang aku follow....sila click kat SINI untuk ke page beliau okay.....

anyway, aku tak tahu byk sangat pasal Nuffnang ni.....masih lagi nak blaja sket² dengan bantuan rakan² blogger yang lain.....eheheheh trimas...



Cheerrss!!!~

20.1.11 → bERitA tErkeJUt dAri EpuL

okay....ni nak citer sket pasal berita yang aku terima pada hari ni...al maklumla...hari ni hari cuti kat pagar laut....Hari Thaipusam....tapi disebabkan aku ni tersangat berdedikasi, aku tetaplah datang keje untuk menunaikan tanggungjawab sebagai seorg pekerja yang berhemah....kata nyer 'GOOD EMPLOYEE' kan....

hik hik hik nak dijadikan citer pagi2 ni aku trus laa masuk dalam line nak tgk machine aku..dah tgk apa yg patut, aku g la kantin jap...nak bersarapan...makan laa aku dengan si sharul, epul and din..dah siap sarapan, aku trus ajak epul naik opis...sebab OT dier tak masuk lagi dalam approval loop...tak apsal² kang OT free je mamat tu kang...hihihihiihihiihihiih dah setel sume, aku mula laa nak start bincang ngan dier ttg hal² berkaitan ngan keje...plus nak follow up tentang problematic machine aku which is 250.....

sambil² bagi instruction and conteng² untuk technician aku sorang ni, aku pun tgk² laaa dalam report apa yg dah technician malam tadi buat untuk troubleshooting..bincang² ngan epul..tegur mana yg salah...and demand apa yg aku nak....hehehehhehe aku ni bernasib baik sebab hubungan baik aku ngan technician² aku byk mmbantu aku dalam mmbuat keje aku....

hehehehe panjang tak intro aku sebelum sampai ke motip utama entry ni...heheheheheheh neeehhh ni baru aku masuk motip ni...

so, sebelom nak turun tu, epul ni ada laa bercakap ngan aku....pasal si chipanzi...haahahhahah si chipanzi...ingatkan biler dier dah berenti takder laa citer pasal dier lagi kan? tapi kita silap...bayangan dier tetap menghantui kita lagi kan? hahahahhahahah

So si epul ni pun cakap laaa kat aku...yang dier ader benda nak cakap...si Chipanzi ni ader cakap kat epul yang aku ni dah putus dengan putera katak....hahahahha tetiba je kan? mana dier tau aku bersama ngan putera katak pun aku tak tahu....pelik aku...rupa nyer dier buat serkap jarang atas statement aku kat facebook aku....jap...biar aku copy eh...




so, dengan statement aku kat situ → siap dengan tarikh lagi okay...dier pun terus menganggap aku ni ader masalah dengan putera katak....hahahhaha bijak tak dier ni...bijak kan...teramat bijak sangat!~

pelik kan?? mmg aku tersangat rasa pelik dengan si chipanzi ni.....tak sangka plak dalam diam sbnrnya dier mengikuti perkembangan kat fesbuk aku.....walaupun tak ber comment² direct...kira nyer cam silent reader gitu...llalllalallallalalalla malu nyer!!!~ ahhahahahhahahahha oooppppsss....tergediks laa pulak...

anyway, yang menarik nyer dier siap leh bagi statement kat epul yang aku ni takkan keje kat Sun Power Melaka....ayat and alasan dier adalah seperti ini, 

'dier [aku] takkan keje kat Sunpower nyer aku cakap. sebab nyer aku jaga front end...exboipren dier plak jaga back end...camaner dier nak keja kat sana...mesti la dier tak nak jmpe exboipren dier hahaha'

'isk...tak laa wan. aku tahu laa...kengkadang apa dier [aku] yang statement kat facebook tu tak semestinya apa yang kita sangka', epul jawab

'hahahha ko tengok je laa nanti..'

mmg sangat confident itu jantan kan?epul pun pelik tgk dier ni....dier dengan kompidennyer yakin yang aku ni dah putus dengan putera katak huhuhuhuhu and aku rasa citer pasal aku putus dengan putera katak ni cam dah tersebar dah kat pagar laut.....sebabnyer...sejak dari kejadian itu, si exGF putera katak ni which is she's working at pagar laut also, start msg2 putera katak okay...kompiden laa suma org ni!~


anyway, thanks to epul...ehhehehehe jadi penyampai berita utk aku...hehehe takper epul...nnt aku blanja makan lagi huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuh 

leh tak kalau aku rasa sangat suka skarang ni heheheheheheh

Cheers!!~

20.1.11 → ingat kita memain ker?

hari ni dah 20hb....hmMm...cepat nyer masa berlalu kan...?
hMMm..kalau nak diikutkan, sepanjang 20 hari di tahun 2011 merupakan hari² yang sangat memenatkan bagi aku....byk giler benda berlaku...pahit, manis...kecewa....hmMM....tapi aku gagahkan juga kaki ku untuk melangkah....bayangkan itu baru 20 hari..balance ada 345hari lagi tau yg aku nak kena tempuh...uhuk uhuk uhuk....

baik daddy, chipanzi, putera katak, pagar laut...perrggghhhhh....smua nyer berkaitan...ngan ditambah lagi berita² yang mengejutkan aku dari kawan aku...sedara mara lagi...isk....smua tu dalam 20 hari....hhuhuhuhuhuhuh

hanyway, entry kali ni bukan aku nak cakap benda2 merepek tentang 20 hari dalam tahun 2011 okay...aku nak cakap pasal kaki putera katak kena parang....haaaa....korang mmg tak salah baca...mmg KAKI PUTERA KATAK KENA PARANG!~

aku bukan cakap memain okay...tak caya tgk gambar ni...dier yg mms gambar ni kat aku di hari kejadian....

mau tak mengamuk aku bila dapat tau...yang paling mmbuat aku bengang adalah...dier tak g klinik pun!!!!!~
perrgggghhhhh.....setelah satu hari berlalu baru la dier g klinik...tu pun sebab dah tak tahan sakit...doktor kata sepatutnyer kena jahit sebanyak 7 jahitan okay!~

huh...melampau tak....kita beria sayang kat dia....nak jaga dier...dier ingat kita memain ker?hmMm...cuba laa kalau kita yang kena camni...mau bebel 7 hari 7 malam pun tak abis....kata kita tak pandai jaga diri laa..tak hati² la..tak sayang dier laa...cet...huh!!~

so skrg ni tugas aku hari2 adalah mengingatkan dier untuk makan ubat...'jangan lupa makan ubat ye sayang' hmMm..macam2 hal kan...apa yang penting skrg ni adalah dier kena cepat baik supaya nnt mggu depan aku nak g melaka untuk jenguk dier...huhuhuhhuhu tak sanggup untuk tengok dier dalam keadaan camni...

psssttt...lepas kejadian tu, aku trus tak bagi dier pegang parang lagi....sampai hilang fobia aku ni...jangan harap dier nak g kebun utk tebas2 pokok lagi!~

Cheers!~

Wednesday, January 19, 2011

19.1.11 → erm...maaf...leh tak?

hmMm...statement kat lst entry aku sangat emo kan...maaf laa kay...ntah napa ntah hari tu tersangat emo...thanks to aliya sebab concern...huhuhuhuhu

anyway, setelah dua hari aku MC tidak menghadirkan diri di pagar laut ni....hari ni mood keje tak datang lagi...badan terasa cam melayang sangat...pagi dengan sarapan yg tak leh nak masuk...tekak rasa payau jerk...aku bbetol rasa tak selesa....and akhirnya...aku tak dapat nak tahan lagi...maka muntahlah aku kat toilet uhuk uhuk uhuk.....
sedey nyer....ciannyer kat aku......

hmMm....
bayangkan kalau aku bersin sampai camni...kronik tak?


Cheers!!~

Monday, January 17, 2011

17.1.11 → Hati kU tERuSik...bERBiSik...

Ya ALLAH...apa la yang menguji ku kali ini....hati aku sangat² sedih saat ni...tak tahu kenapa tetiba tersentap hati aku malam ni...mata takleh nak di pejam..aku indu...indu dengan kehadiran seorang lelaki dalam hidup aku...

Ya ALLAH..kenapa kau titipkan perasaan ni malam ni.... aku letih dengan keadaan hidup ku macam ni..kenapa aku takleh menjalani kehidupan seperti biasa...? kenapa aku tak bertuah macam gadis² di luar sana...

aku indu...indu dengan pelukan seorg lelaki yg boleh ku gelar suami....kenapa...?aku tak layak kah?? terlintas dalam fikiran ku...entah sampai bile aku harus menempuhi kehidupan seperti ini...

Umie, nape umie? napa umie sanggup buat angah macam ni...tak penting kah kebahagiaan angah di mata umie...? adakah umie kena korbankan kebahagiaan anak umie sendiri semata² untuk memenuhi kehendak umie...Ya ALLAH...ujian apakah ini....aku dah letih menangis mengenangkan apa yg aku ngadap hari²....

Abang, cepat laa balik sini...b indu..b tak kira umie nak cakap aper pun...umie nak pertikaikan apa pun...b tak peduli...b tak kesah kalau tak dapat satu sen pun...b letih...b letih hidup macam ni...b tak nak dah hidup sorang cam ni...tolong laa...b nak ader family sendiri...b nak ada anak sendiri....tadi b jalan b nampak ader wifey pregnant, hubby dier pegang sepanjang jalan...beli baju baby....tersentap!!!~ abg, bawak b g thailand pun b sanggup...

Umie, angah mintak maaf...tapi angah bebetol takleh nak ikut lagi dah...cukup la sekali umie...tgk apa yg jadi kat angah...i'm suffered...enuff is enuff umie..please...angah merayu umie....

Ya ALLAH...akan ku tempuhi jalan yang telah kau tentukan untuk ku...

pssttt....aku tak tahu aku patut post atau tak entry ni...tapi alang² dah type...aku klick jugak kat 'publish post'

Friday, January 14, 2011

14.1.11 → orang giler di kejar orang giler...

pepagi ni aku rasa tersangat laaa tak sedap badan...aku mmg dah agak dah dari malamtadi yg badan aku ni akan demam!~ dah makan 0bat pun tak jalan huh...camaner ni?

perjalanan untuk hari ni baru je nak bermula..tapi badan dah separuh nazak dah...dengan flu nyer...takleh nak bernafas aku di buat nyer.....uhuk huhk huhu....eperti biasa aku akan bersarapan di kanting kilang aku ni dengan sharul [sharul ni mmber aku kat kilang...nnt aku post satu entry kat blog ni khas utk citer pasal dier]...maklum laa...lepas passdown meeting @6.45am, 8.30am akan ader next meeting ngan mfg ngan EE team...so, amik laa masa ni untuk bersarapan....

lepas sarapan, aku pun berkemas laa barang nak naik ofis...statement nya tadi aku datang trus g passdown meeting kat kangtin...so, barang aku mmg dari tadi ada ngan aku and belum anta kat meja aku lagi...

sebelum naik atas tu, aku ingat nak g toilet...dekat depan toilet tu ader kecoh plak pasal guard pegang2 ada pekerja nepal...aku tanpa syak wasangka aku pun saja je laa mintak tumpang lalu "saya nak masuk toilet bole?" org² kat situ macam tak perasan kot aku nak masuk toilet sebab suma tgh huru hara and beria pegang nepal tu....aku pun cakaplaa lagi skali...."saya nak masuk toilet ni. bole?" then baru laa diorg ni bagi aku lalu utk ke toilet pompuan....isk...

masuk je toilet aku pun terus letak barang kat depan cermin and nak masuk toilet kecik tu....tetiba belom smpat aku tutup pintu, adalah sorang umat ni panggil aku.....perggghhh ALIYA rupa nyer....muka dier nampak ketakutan...isk...aku tanya laa, "kenapa ngan ko ni?"


"aku takut..."


"cantik tudung ko hari ni aliya..aku sangat suka!" sempat plak aku pusing citer..


"wey, aku takut laaa!!"


"La.. takut kenapa?"


"ko nampak tak org nepal kat luar tadi? haa...dier tu tadi lari² macam org giler...dier mangamuk nak jmpe big boss"

so, beria laa si aliya tu bercerita pada aku..sampai mamat nepal tu naik lif di kejar dek guard, kepung² and terserempak dengan dier masa dier nak kuar lif utk ke bilik meeting...hmMM..naper mamat tu act liek that mesti la bersebab kan...cuma kita yg tak tahu apa puncanya...

huh!~ tak tahu plak aku begitu serius rupanya...aku tak sangka laa kan...then dier nak kuar toilet trus jadi takut....mntak aku temankan dier kuar...tak jadi aku nak kencing cet!~ huahahhahha aper pun masa nak kuar toilet tu, sempat jugak laa si nepal tu gertak macam nak terkam kitorg...menjerit di aliya mengelak...dengan aku² skali dier tarik...cet punya aliya....hilang ke-macho-an aku!~

"Aliya, aku rasa mamat tu minat kat ko kot..."


"heh!~ merepek jerk ko ni..."


"Ye laa...mesti dier jadi cam tu sebab ko tolak cinta dier kan??"


"hahahahahahha" menjeling aliya tgk aku!~

selebet kan...apa² je pagar laut nyer story and gossip sekarang....huhuhuhuhuhuhuhuhuhuhuhu kang kalau ader gossip lagi mengenai mamat nepal tu aku bg tau kay....huhuhuhuh kalau takder berita, aku senyap je laa huhuu
kay laa...

cheers!!!~

Thursday, January 13, 2011

13.1.11 → Charice Album

hahahah seperti yang telah di beritahu di entry sebelum ni, aku just nak citer pasal album si Charice ni...
perghhh suara mantap beb...berasal dari philipine, si Charice nyer citer pada awal nyer mmg agak menyedihkan...begitu payah sekali dier nak membantu ibu nya menyara kehidupan....bakat dia di kesan sejak dia berusia 14 tahun...disebabkan kesuperb-an suara dier, dier pernah nyanyi duet ngan Celine DIon kat salah satu konsert Celine...heheheh tapi aku tahu pasal dier ni dari rancangan Oprah...pada tahun 2009 kot....suara dier mmg superbb....then pada 2010, dier kuar single tajuk Note to god..nyanyi live kat oprah show....mmg best gillleeerrr!!!~ aku sangat kagum.....

aper pun, ni adalah laman web rasmi gadis berusia 17tahun ni.. Sila click SINI.

so, berbalik pada kisah aku beli cd dier ni, ini adalah cover album yg aku beli tadi...


banyak lagu best.....tapi yang paling best pada aku adalah "Nobody' Singing To Me" hehehehe sila hayati lirik dier......aku tak susun ikut lagu bebetol...sebab aku ader bg vid lagi kat bawah...ust nak bg korg baca lirik jerk..
Every time you go I’m in the shadows,

Everyday I know the pain inside grows, 
without you I lose the way, fall apart, go insane,

Used to be hiding inside the TV, 
but lately that’s not really working for me,
No one with anything to say, not to make, not to make

On and on and on the days troll... 

I need a song
what to do tell me what I gotta do, 
I can't sustain not the way I’m missin’ you,
So I turn the radio up, 
lookin’ for a melody but nobody’s singin’ to me

It’s a burn don’t remember what i heard, 
you say goodbye now I don’t know where to turn,
So I turn the radio up, 
thinkin I’m gonna find a relief but baby nobody’s singin’ to me 

Every night I’m just a victim of the silence,
Nothin’ better, hell, but i tell you love is violence 
It hurts more and more with each day, if you asking me the prize is pain

Used to be that I could call on my DJ, 
Tell him what it is that he could play, play, play,
Play this once I wanna sing along, make me feel,

One word, to take away this hurt, 
Waiting for one dream, to bring you back to me 



hmMM...ni baru lirik...blom dengar lagu dier lagi....pergghhh!~
mantap seh......sesaper nak lagu dier leh bgtau kay...

jangan risau....aku attached skali ngan video ni...siap ngan liriks skali....



aku nak melayan lagu ni....selamat malam ok...
pssstt....ada liriks yg agak lari...heheheheh malas nak betolkan...huhuhuhuhuhu

muah muah muah

cheerss!!!~

13.1.11 → balik keje dengan mood yang tak besh...

ntah kenapa aku rasa cam tak best je sejak petang tadi..dah laa dari tadi tahan berak sbb buat kerja...ngan badan macam nak demam je ni..takut plak aku kalau esok tak terlarat bangun dek demam....bukan aper, byk lagi kerja yang aku nak kena buat...EHS CPL, PI Count, MM232...perghh...tak tahu la kalau sempat atau tak esok ni..

anyway, aku balik kerja lebih kurang jam 7.15pm tadi..nasib aku baik sebab kereta aku pun parking dekat depan lobi jerk..tak payah la aku menapak jauh utk ke kereta. sampai jerk terus aku call putera katak utk bagi tahu yang aku dah nak balik. sepatutnya aku ni kena pergi makan dekat RAWA....kat area Ulu Tiram...tapi dengan keadaan aku yang tidak sihat ni..nampak nyer aku laa mambatalkan hasrat utk aku makan steamboat...hmMm...makan² ni sebenarnya sempena farewell party utk kawan aku kat pagar laut...esok last day dia.

anyway, berbalik pada cerita aku tadi, aku pun call la putera katak yg aku terus balik umah je. hidup jer enjin, tangan aku pegang stereng kereta, then kaki aku lincah je tekan padel minyak keta, terus je melulu kuar dari pagar laut....layan perasaan gila masa aku bawak kereta...tetiba sampai simpang masuk umah, aku tak belok pun...aku terus...jalan punya jalan aku baru tersedar...isk...melalut kan aku? huh...aku dah kat taman U rupanya...

nak dijadikan serita, aku pun tetiba nak membazir duit untuk beli cd...then aku pun buat u-turn maut utk ke kedai cd yang biasa aku pegi....aku dengan tanpa rasa bersalahnya beli dua dvd ngan 4cd lagu...huhahahahahha....

Antara cd lagu yang aku beli is...
1. Charice
2. Agnes Monica greatest Hit
3. Search Koleksi Terbaik
4. Love Songs Hits 2011

antara 4 cd lagu ni, aku trus capai album charice dulu..tak tahu naper...ehhehe lagu² sedap giler....esp Nobody'd Singing To Me'..nanti dalam entry lain orang citer pasal charice ni kay...

so, camni laa perangai aku kalau berada dalam keadaan yang tak terduga...emo semacam....hasilnyer, mmbeli tanpa rasa bersalah...perghhh...dah balik baru menyesa...kang takut budget takleh blah....hehehehehe nak buat camaner....benda dah lepas huhuuhuhuhuh

muah muah muah...

Cheers!!~

13.1.11 → lagi lagi lagi daddy + Chipanzy!~

si chipanzi cari pasal lagi...hari ini dia siap lukis lagi kat board utk bercakap pasal aku punya installation air blow kat machine aku...masih lagi nak cakap pasal blowing 24hours...hello, tak pernah tgk machine lain ker....? suma machine skrg air blow by pass cik abang...kengkadang kecian tol aku tgk budak ni....tunjuk lagak tak bertempat.... hehehehh dah tggal dua hari pun sempat lagi nak tunjuk ala² buat keje kat sini...hehe selama ni takder pulak ko nak buat keje ko....dan² tu dah nak blah leh plak buat keje...heheeh cian dier...takper bagi peluang je pada dia utk buat apa yg dier nak...bak kata Farah Fauzana : KITA LAYAN JER.....

hehehhehehehe anyway, daddy pepagi ni pun dah start cari pasal lagi ngan aku...mintak macam²..naper aku tak update macam²....hurm...ingat aku ni goyang kaki ke dok pagar laut ni?? hello...sangat buhsan laa...dah la smua engineer ader tech, aku sorg jerk tech kena tarik masuk shift...saper nak cover aku nyer keje dowh?? hari tu janji macam²....dasar banjingan ← ala² tajuk lagu kan hhehehhe

sesungguhnyer aku kengakdang slalu pk apa laa yg dah berlaku dalan hidup aku....so far, takder yg se-smoothy yg aku harapkan....
→ Love life
→ Working Life
→ Family Life

but i'm still struggling....smoga akan ada 'sunshine' utk aku di kemudian hari hehehehehheheh


Cheers!!~

13.1.11 → daddy cakap dier bukan nak shoot aku, tapi....

Semalam aku jumpe daddy....nak bincang dengan dier mengenai attendance anak buah aku...then aku pun mengambil keputusan la untuk menanyakan mengenai kes BCC email aku kat org lain tu....

jawapannya; "i want to teach others too. because they also just send me a data without conclusion. it's not i wanna shoot you but as a lesson to others". 

perghhh, "why dont you just CC. why must BCC? u know, u still can use sentence like 'to other engineer' too?" penuh dengan drama kan?

"i dont want you feel awkward"


"But by doing this, and i'm noticing it. it makes me more uncomfortable"


"You know my style. i don't want to hurt your feeling ka apa kaa....bla bla bla..."

OKAY...paham!~ camana la aku boleh cair dengan daddy macam tu jerk....ntah apa ubat yg dia pakai...aku pun tak tahu...aku mudah berlembut hati ngan org ← kata kawan² aku.....hmMm

Umie, macam mana ni...Angah dah blurr dah ni....tapi aktiviti mencari pekerjaan lain masih lagi aktif okay...Harus mencari angin di tempat lain...doakan aku okay!~

Cheers!!~

Wednesday, January 12, 2011

12.1.11 suDaH LaMA tiDak di UPdaTe iNI bLoG!~

perrrggghhhhh pagi² lagi dah angin...mmbuat aku membuak² nak menulis sumthing kat sini....seorg yg selalu mengganggu ketenteraman ku sepanjang bekerja di pagar laut ni...

aku tahu laa ko tu selalu rasa ko tu cukup bagus....tapi tak semestinya ko bagus..kalau ko bagus pun, tapi kalo takleh nak menerima pendapat or idea org, tak guna jugak dowh....tak tahu naper laa si chipanzi ni slalu sangat tak puas hati ngan aku...ntah naper ntah...may be sebab aku ni tak se'lembut' engineer yg sebelom ni..ikut jerk apa dier cakap...hello....aku rela jadi bad gurl dpd angel tapi yield truk nak mampos!~ ahhahahahha aku naikkan yield area aku dari 98.00% →99.60% average okay!!~ hasil titik peluh aku selama stgh tahun!!~

ader aku kesah ko nak pk aper pasal aku...huhuahhauhauahah

anyway, berbalik pada chipanzi ni, pada awal aku menggantikan mmber aku yg benti keje dari pagar laut ni, hubungan kiotrg baik and okay jerk...then together² laaa menjaga area kitorg ni...



tetapi bile aku dah paham and comb out everythings kat area kitorg ni...and byk benda sebenarnyer yg tak betol kat dalam line....tu laa psal yield tak naik² dari start up...biler aku nak mmbetolkan keadaan, then baru laa dier start tak berkenan ngan aku....

dari tak berkenan, then bertukar laa ke tak sukaa.....then tukar ke benci...then tukar jadi pissed off...then jadi bengang and then......berperang hahahhahhahah selebet kan....tapi aku cuma menjalankan tugas aku jerk...yg mana salah aku nak laa betolkan kan...takkan nak biar machine jalan ngan keadaan equipment tak btol...kang process takkan cantek...camaner nak control KPOV!~ heheheheheh tapi tak per laaa....biar aku jadi bad gurl nyer...huuhuhuhuhuhu hasilnyer....yield caghe!!!~ huhuhuhuh

ade aku kesah....lagi sekali?? suka aku laa...blog aku...huhuhuh

then nak jadikan citer, dier ni agaknyer mmg dah tak tahan ngan aku, dier pun mengambil keputusan utk meninggalkan pagar laut ni huhuhuhuhuhuh so, mggu ni adalah mggu terakhir dier...ehehheh DAN pada hari ini, dier memilih utk mencari pasal ngan aku lagi huahahahhaha nak tinggalkan kesan kenangan di hati laaa kononnyer tu...sebelom u tinggalkan i..muuaahhh i will miss u laaahhh!!~

pada hari ni dier ingin aku menyetopkan one of my project improvement kat salah satu machine aku...kata nyer ianya tidak mmbantu langsung tapi makin mmberi masalah....e eh...aku yg monitor, aku tahu laa improve atau tak...tapi agaknyer dier tak suka kan...sbb nyer, aku byk buat improvement utk reject% item yg aku jaga...so far ALHAMDULILLAH smuanya menunjukan +ve feedback...tapi dier nyer item tak gerak² pun hehehehhe tu yg dier tak puas hati tu kot hehehehhehehhehehhehhehehehehhehehehheheh

tak kesah laa...kot ye pun aku nak tanggalkan air blow dat MM250 tu, aku akan tggu sampai ko dah kuar dari sini nyer puunnn...hahahaah busuk hati tak? hehehehehehhe tak kesah laaa....

anyway, thanks fo all my teammates yg byk bantu aku bertahan keje kat sini heheheh
muah muah muah...

cheers!!!~

Monday, January 10, 2011

cERitA di tGAhaRi yG meMBuhSaNkAn......

aku nak start citer ni....hahaha...cerita pasal mancing. mesti amat bosan bace cerita ni..hahahaha

Seorang hamba Allah ni (mamat A) yang tengah lapa giller berjumpa dengan seorang hamba Allah (mamat B) yang sedang memancing. Apabila mamat A ternampak ikan di dalam raga mamat B ni, si mamat A ni pun mintakla barang seekor dua ikan untuk dimakan. mamat B ni tak nak bagi barang seekor ikan pun kat mamat A ni (kedekut rupanye mamat B ni..tak guna betol la…). 

Tetapi mamat B ni bagi sebatang joran kat mamat A ni. 

Kata mamat B ni kepada mamat A “kalau aku bagi kau ikan ni, esok pun kau akan mintak lagi ikan aku. Macam mana aku nak dapat ikan yang banyak? Macam ni lah, Aku bagi kau joran ni, kau pergilah mancing ikan sendiri” (bagus juga mamat B ni…). 

Jawap si mamat A ni “aku tak ada umpan untuk memancing. Macam mana aku nak dapat ikan?”

kata mamat B ni lagi “aku bagi umpan dan joran ni sekali. Nanti, bolelah engkau dapat ikan tu”

Jawap si mamat A ni lagi “aku geli nak pegang umpan tu. Macam mana aku nak pasang umpan itu kat kail?” 

kata mamat B ni lagi, “mari sini aku ajar dan tolong kau pasang umpan pada kail” mamat B ni pun ajarla mamat A ni pasang umpan. 

Nak dijadikan cerita, baru separuh jalan mamat B ni mengajar mamat A memasang umpan, tiba-tiba mamat A menolak mamat B ni ke dalam sungai. Terkapai-kapai mamat B ni kat dalam sungai. 

Si mamat A ni pun cepat-cepat naikkan raga mamat B yang berisi ikan ni. Tapi mamat A ni memang sengal. Dalam kegelojohan dia menaikkan raga tu, dia terlepas tali pengikat raga tu. Ikan-ikan dalam raga tu pun terlepas balik ke dalam sungai. 

Mamat B tu pulak dah hilang dari pandangan mata mamat A ni. Tak tau mamat B tu dah pergi mane, Berenang selamatkan diri ke atau mati lemas dalam sungai tu. Maka, berlapar lagi mamat A ni.

Moral of the story, jangan ikot mamat A ni. ikot je mamat B. tapi janganla nanti ko ikot mamat B ni terjun sungai...hahahaa

Picture crdt to google okay!~
Cheers!!!~

paGi yaNG taK beBeRapa nAk cERaH uTk akU....

hmMm...pagi yg dikelilingi dengan bersin and kesejukan....
huhuhuhuh cam nak demam pun ader....

saje nak story morning glory....pepagi lagi daddy dah jmpe aku...hmMM...siap suruh aku bawak letter kenaikan gaji aku tahun lepas....dengan harapan ingatkan nak naik gaji...rupanya nak story kat aku ttg kenaikan budak baru kat dept aku ...bagi mereka yg tak paham...sila ikut luahan hati aku di page ni [KLIK SINI]

hmMM.....statement nyer die kata budak tu naik bukan sebab performance...tapi sbb standardize rate gaji kepada Team Lead...huhuhuhuhuhu camna?? aku gak laa yg terlepas peluang...and aku dah tahu napa dier beria panggil aku pepagi....
sbb salah sorg rakan sekerja yg concern dengan aku telah mmberitahu dier bahawa aku nak resign 
ahhahahhahahahahhahah cuak daddy bile dengar benda alah tu....tu yg dier explain kat aku tu hehehhehe nampaknyer daddy akan berjaga² and bersiap sedia...just in case aku benti....saper dowh nak jaga IDOD?? sah² slama ni aku sorg terkontang kanting menjaga segalanyer kat IDOD.....dengan bantuan sorg saja tech...oh....kalau epul pun takder, camaner ngan aku nnti???? wwwuuuaaarrrggghhhh!!!~

heehehehhehehehehehehehehhehehehehehehehehehhehe then aku pun cam malas sbnrnyer nak layan benda alah ni....tapi atas desakan rakan² yg prihatin, aku pun mungkin akan mmbuat keje yg patut aku buat jerk....keje byk dowhhhh...tapi gaji yg aku dapat cam tak berbaloi....huhuhuhuhuhhuhuhuhuh
org kata keikhlasan tu penting....tapi kengkadang terlebey ikhlas/baik pun leh buat org amik kesempatan kat kita.....


Cheers!!!~

Sunday, January 9, 2011

9.1.11 - 8.58pm ~ BerDeBar² hAti dENGAr oRG gADO depAn uMAh

sedang aku setia menunggu saat AJL depan tv.....tiba² terdengar org jerit² depan umah...perghhh...ader org gado laa pulak.....mgkin jiran cina aku kot...isk...dah laa dok sorg....perghhhhh kucing aku lak sebok nak terjengok² kat pintu tu...isk.....sangat mendebarkan...sampai gegar pintu umah tu dier goncang and bising²...isk...mengganggu tol laaaaa.....


guard takkan tak buat aper² erk??


Cheers~

Saturday, January 8, 2011

8.1.11 - 8.12pm bersongel-songelan di atas katil....

wah blog ku...indu sangat nak menaip kat sini...huhuuhhuhuuhu

hmMM....anyway, skrg ni berada di batu pahat....waaahhhh...indu kat katil ku...hehehhehe
hebat...hari ni ingatkan nak berehat tapi kena anta adik ku g buat medical check up plak...
ptg baru tido sepuas²nyer...hehehehheh belengging lak tu...mbah [nenek ku] masuk pun aku tak sedar...tahu² dier selimutkan badan aku yg hanya ber-penty and spegeti jerk...hehehehhe cayang mbah

hmMM....esok pepagi nak kena g kl lak...anta adik aku g balik M.I.A.T...sambung degree in Air-Craft Aviation Engineering....huhuhu pencapaian yg terbaik dalam family with CGPA 3.79 huhuhuhuhu bangga sungguh!!!~tak beli lagi hadiah utk dier....

nak kena tido awal ni...walaupun sebenarnya byk benda nak citer kat sini...pasal hati jumaat...
plus, kisah ku bersama putera katak yg sejak akhir² ni bermasalah...dier takder masalah...tapi aku ni jerk yg mudah sangat terasa hati....ntah apa nak jadi ntah...wuuuaaarrrrggggggghhhhhhh!!!~ asal stiap kali nak period jerk msti jadi camni...benci!!!~

dah laa...perut dah kenyang, aku mau masuk tido! huhuhuhuhu

cheers!!~

Thursday, January 6, 2011

6.1.11; 2.20pm → pekerja KFC terlampau!!~

hmMm...dan² laaaa kol 11 lebey time nak rehat tadi hujan selebat² nyerrrrr..... dan aku plak yg takder sweater ni kesejukan yg teramat sangat...wwwaaaarrrrrrgggghhhhhhh!!!!~

hehehhehehhe then aku pun tghari kuar laaaa g skudai parade...semata² nak beli sweater baru ahhahahahah mampu??hahahahah so, dalam kol 12.30 kitorg → aku ngan sharul aka bakal abang ipar huuhuhuuh

dalam kol 12.40 sampai laaa kat skudai parade....then disebabkan lapar, maka kitorg pun decide nak makan kat KFC jerk.....

interesting part is....kitorg order 2 set!!!! baca bebetol....2 SET of side B from Jimat Set.
tapi, si pompuan yg jaga tu nama dier PUTERI...tak dengar!~ dier ingat kan nak 1 jerk...dah resit tak bagi...so, kitorg ingat kan, okay je laa...nak jadikan citer, twister yg kitorg mintak tu lom siap, so, statement nnt dier akan anta.....so, kitorg pun duduk je laaa menunggu...perut dah lapar tahap cipan ni....tggu punya tggu datang laaa pelayan lain anta twister.....jeng jeng jengggggg..... dia anta satu jerk!!~ ULANGI...SATU JERK!!!~

aku tanya laa tadi kitorg order dua...mana lagi satu?? dier kata satu jek laa dik...e eh...aku mntak laa resit utk kepastian.....muka kau mmg dah naik minyak dah....lapar+bengang+geram=nak tumbuk org!!!~
bile dier tunjuk resit, mmg kompem satu jerk! perrrgggghhhhhhhhhhh!!!~ AKU MMG BENGANG GILLERRR...sharul nak offer tak makan pun aku buat bodo jerk...trus hilang mood aku nak makan...last² sharul yg makan...aku cuma minum milo jerk...dah abis makan jerk sharul ajak kuar....maybe tgk muka seposen  aku dier cam kesian kot...

elok nak kuar, aku smpt singgah kat kaunter jumpe minah senget yg bernama PUTERI tu....aku sound dier... "Cik adik, muka je comel...tapi kalau telinga tak dengar, tak guna jugak...AKU ORDER DUA SET TADI BODOH!" Sharul marah aku cakap camtu....aku sempat lagi sambung kat auntie yg tgh bratur and terkejut tgk aku, 
"Auntie, cakap kuar sket kat dier, dier tak dengar...nnt salah order"...then datang laaa pekerja lain [pakai baju putih - supervisor kot] tanyakan apa yg berlaku....huh!~ sharul trus tarik aku...then kitorg pun blah!!!~

BAGAIMANAPUN...aktiviti mencari sweater tetap diteruskan okay....statement tak nak sejuk kat ofis nnt....huh!~ mencari dan mencari...akhirnya....jumpe yg berkenan...HIJAU okay!! sebijik hijau kaler tulisa tu!!~ kaler hitam suma design tak cantik....huh!~ lagipun dah takder masa, aku grab je laa....RM49.90 jerk....huhuhuhuhuh budak kaunter tu offer lagi satu baju cuma tambah RM10 jerk....aku pun g laa godeh2 grab lagi satu t-shirt....


jam masa tu dah kol 1.15pm dah.....aku pun trus ajak sharul balik...dier ada tanya aku jugak kalau aku nak makan, aku cakap aku tak makan...terus laaaa balik kilang sambil pakai sweater baru ni hehehehehehe

hmMM...nak jadikan citer, aku kelaparan sangat skrg ni!!!~
benci benci benci!!!!~

cheers!~

Wednesday, January 5, 2011

5.1.11 - 10.48pm → sebelum tido....kroonnngggg kronnngggg

dah malam.....mata agak mengantuk...tapi tak mahu tido lagi...huh!~

kay, ni nak citer ni,....tadi masa aku dalam meeting lebey kurang kol 3lebey...ader laa ejen HSBC ni call aku.....aku kan pakai crdt card HSBC,,,then mamat yg suara ala² pompuan tu pun berkata² mengenai keislaman laa...then amalan islam utk mengamalkan simpanan....suma laaa....then dier cadangkan aku amik pakej smpanan dengan HSBC guna crdt card...tapi aku tak nak laaa.....aku pun cakap laa tak nak kat dier...dier leh marah lak...aku cakap lagi,  kan ianya adalah pilihan aku....dier kata ikut aku laaa aku ni dah dewasa uth pk yg baik ngan yg buruk...then letak...hahahhahahhahhah lawak giler....tadi penuh ngan kesopanan ngan keislaman....elok aku cakap tak nak trus hilang smua tu hehehehe HIPOKRIT kan org zaman skrg...


huhuhuhuhuhuhuhuh kay laa uols!~
nak tido....
slamat malam smua....

**indu putera katak!~
*wink *wink
cheers!~

5.1.11 - 11.48am → nuFFnaNG application

heheehehheh disebabkan aku cam dah takder mood giler akibat daddy di pagi hari.....aku tak buat langsung keje...ntah naper hati rasa tawar giler....

so, aku g laa layan blog2 yg ada kat google ni.....ehheehhe tetiba ada yg aku gadget yg aku berkenan....from nuffnang!!~ so, apa lagi....cuba laaa menjinakkan diri sign up kat nuffnang utk dapatkan application dari website tu heheheheheh

tak tahu laka ku kena jawab soalan2 pasal blog kita ni...ehhehehe

soalan no 4: what are you blog about?
aku jawab: basically, my blog is about to express what i'm feeling about things....everything that cross on my mind.... i love to blog and state bout my personal life and whatever things happen in my life on that particular time..

didn't ask for other blogger to read, but more to shouting and screaming bout sumthing needed...hahaha

then soalan no 5: what is unique blout you? 
aku type la: i love black....may be because i'm 'gelap'...most of people whu didn't know me, might think i'm indian ahhahaha but it's okay...it makes me different from other malay girl right...
i luv eyeliner....can't live without eyeliner...i rather not to go out without it hahahahahha

exactly my fav eyeliner...
pix thanks to google

haahhahhahahahha walaupun pagi tadi hancur hati, tapi skrg ni aku cam seronok...maybe sebab member aku nak blanjer eskrem kot...nak pujuk aku hahahhahaahah

slamat makan tghari

cheers!~

cLicK² → ChURp²