buAt bODo suDaaaa....

buAt bODo suDaaaa....
i'M tiReD oF tELLing, SCreAminG aND sHOuTinG aBOut iT..AnD thiS, wiLL bE a SiMpLe Way tO eXPReSS aLL bOUt iT!!~

=)

Daisypath Happy Birthday tickers

aDer seSapeR yaNg nAk ikUt?

Saturday, January 22, 2011

22.1.11 → aS a neW BLoGGeR, peLik kAh aKU....?

hmMm...camana aku nak cakap ek....ader seorg hamba ALLAH ni anta email kepada ku.....statement nyer niat dier baik....nak bagi tips kat aku...apa yg patut and apa yg tak patut pada blogger baru....

"naper blog serba serbi hitam?"


"naper cam suram jek blog ni?"


"camaner laaa nak tarik ramai follower...."


"naper kena type tarikh setiap entry?"


"naper nak kena guna hurup besar kecik?"


"seorg blogger tak patut nak 'halau' follower dengan berkata 'ni blog aku, ikut suka aku la nak tulis aper' ..."

perrggghhhh......boleh ke gitu...dah kata nyer ni blog aku...ikut suka aku kan?? oopppsss dah salah dah aku...!~ huh!~


dier siap advice aku utk pegi kat page dier dalam ruangan tips utk new blogger - ciri² blog yg kurang menarik...hmM...mmg apa yg di nyatakan semua nya seperti yg tertera di atas....adeeehhhh!!~

minah ni bikin wa panas jerk!~
lu mmg suka langsi laa minah....tak pernah dengar ker quote "LU LANGSI, LU MATI"?


telah beberapa kali ku nyatakan di sini...aku create acc blog ni adalah untuk aku meluahkan apa yg aku rasa.....aku bukan buat blog ni untuk cari follower beribu² org ker aper ker...nak publisiti ke aper ker....aku tak teringin pun nak jadi femes dari blog aku ni...apa laaa...aku tak kecoh pun kalau aku nyer follower cuma 5 org je kot...aku berterima kasih je kalau ader yg nak jadi follower aku...means, mereka jenis yg sekepala, and boleh terima ngan apa yg aku tulis and luahkan...org yg bebetol nak tahu apa isi hati aku...or maybe org yg sama jiwa and rasa ngan aku...yg dier ni kecah sangat aper hal......

perghhhhh.....kalau org lain nak tulis blog untuk dapatkan perhatian ke aper lantak diorg laa.....hello...takleh ke kalau aku nak ader cara sendiri?? pelik kah aku?? atau org yg komplen tu yg pelik...?

tak pasal org ni jadikan aku pelik......

isk...confius aku....



aku hidup ngan cara aku....so, biar laa blog aku ni hidup dengan cara aku!~

cheers!!!~

11 comments:

  1. Ada blogger yg jenis carik duit melalui nuff, memang lah kne buat irg tertarik.. Tapi yg jenis mcm kite2 ni, skdr tempat luahan, xpe la.. Ade jugak yg sje buat blog dorg tak menarik supaya orang tak drop-by dan bce isi hati dye.. Allahualam.. hak masing2 atas blog masing2.. Salah silap pengisian, sndiri tggung, ye dak? ;)

    btw, thx sggp singgah dan advice @ KBD =)

    ReplyDelete
  2. wah, 'baik hati' minah yang bagi advice free kat ko tu. Tapi aku rasa niat dia baik kot, sambil nak promote blog dia kat ko..kah kah kah.
    kita kena bersangka baik dengan orang.
    huhu..ko berblog jelah dengan cara ko, asalkan ko bahagia dan tak kacau orang.

    peace!
    x)

    ReplyDelete
  3. yezZZaa...agree wif u,blog kite..ikut care kte la...yg penting kte puas ati n happy x nyusahkn org len..;) cHiiLLL...

    ReplyDelete
  4. waaahh....trimas sebab bersependapat hik hik hik

    ReplyDelete
  5. aq suke hitam...haha..nice.. follow u

    ReplyDelete
  6. uhuhuhhu tq tq...
    beb, jgn tgk kaler jerk beb...tgk isi tau!~

    ReplyDelete
  7. beb sapa beb??
    hahah.

    alah ko buat bodoh sudah. tak pyah amek pot pon. aku dah berblog 3thn tapo follower aku pon non ado. tapi aku releks je. sbb yg ptg niat kita berblog sbb apa. kalau sbb duet kau kne lah tuntut ilmu ngn budak tuh.

    apa url dia.
    meh la shared.
    kah3

    ReplyDelete
  8. ahhahahaah jahat seh ko hahaha mesti tgh takder keje kan? lepak rengit coffee lagi kah? huhuhu

    anyway, tak payah laaa kongsi kot...
    based on feedback kat sini, kang naya kena ambussh budak tu kang hehehehe

    bak kata siti "biarlah rahsia" huhuuh~~~

    cheers!~

    ReplyDelete

cLicK² → ChURp²